På G?

Nu är det jag och Göteborgs Stad! Väldigt, väldigt, väldigt många verksamheter, människor och  bilder har det blivit den senaste tiden. Sköjigt och tidskrävande värre, så nu hög tid att uppdatera, omdisponera, aktualisera denna hemsida. Börjar med att få den att funka och visa några reportage centrumborna fått ta del av. Ha det!

Lång het sommar ...

I somras testade jag under några veckor på pressfotografens "stressiga" tillvaro. Fasen vad skoj, en plats på nyhetsredaktionen! Var dag nya uppdrag. Var timme nya uppdrag. Sekunden senare - ändrat uppdrag. Och helst leverans minuten efter … 
En lokal nyhet kan vara den heta långa sommarens påverkan på skörden. Tillsammans med reporter Madelene Szabó besökte jag Slöingebonden Anders Axelsson när han mejade ner böljande höstraps med sin monstermaskin. Vi fick åka med och jag fick veta allt jag inte visste om att bruka jord i Halland.
Som fotograf är det legitimt att fråga knasiga frågor.

Tack för i sommar Hallandsposten!

Vart blev du av?

Här är min mamma. Hon har Pics sjukdom. Det är en demenssjukdom som bryter ned hjärnan med början i pannan. Först blir man deprimerad, sedan pskykotisk, tokig och främling. Sedan, sedan, sedan ... allt blir som man aldrig kunnat föreställa sig.

Nu är mamma inte längre kvar hos mig. Jag ser ju att hon går där, med nyfunna vännen katten på rullatorn, men jag når henne inte. Varken med ord eller känslor. Vart tog du vägen mamma?

 

TIGER

Man kan ju lugnt säga att jag blev lite Tiger-struck … bara en kom i bild så blev bilden alldeles otroligt fantastisk…(hm?)! Fantastiskt var det iallafall att få träffa både journalist-Kajsa, djurskötar-Erik (med specialintresse för Amfibieer) och alla hans djurtokiga kollegor på Nordens Ark. Det är jobbigt med djur i bur … det har jag svårt att komma ifrån. Men här har vi människor som gör vad de kan till sista sekund och det var coolt att se! Lyckossa mej!

Liten smart

Fick passa på att assistera lite åt norska kollegan Merethe på hemmahos besök. Kan inte komma på något mer "allt i ett" än detta tillfälle; fotouppdrag, os-tv (stackars norrbaggar), barnpassning, kompislek med tillåtelse att kladda vita vardagsrumsväggen röd ... Ja hon är kempe-effektiv min Norska kollega! OCH så fick jag upptäcka denna fantastiska lilla paraplybauncer till kamerablixtarna. Oanad effekt och många möjligheter. Ut och köp!!

Sportlov

och Isbana! Har flera gånger förundrats över mystiken vid en kvällsbelyst skridskobana I SKOGEN. Skridskornas ljud när de dovt slår i isen, fraset när den skär igenom … det är fint. Denna gång fick jag oväntat nog med mig kameran (… och liten 3 år). Så underbart. Hade kunnat stanna hela natten, men redan efter liten stund var sällskapet trött …

Christmas Rom-Coms

 På jobb någon vecka före Jul-ledighet. Kom ut från en porträttfotografering på Astra Zeneca och det föll sådana där stora vita snö-tussar i slow motion från himlen vilket fick mig att tro att jag var i New York och huvudrollsinnehavaren i en Christmas romcom. Nu blev det ju ingen vit jul - men skit i det! Happy New 2014 ...

Bloggar igen ... typ tankar för dagen ... om sommaren.

I mammas o pappas trädgård är det om inte lera, så fortfarande ett täcke tung tjock snö-is. Inne i texmexvillans kök hamnade jag just i en orensad mapp och hittar bilder tagna i somras då jag vandrat runt i samma villaträdgård, men då i en prunkande sådan... hallonen, röda vinbären, svarta vinbären, krusbären, vindruvorna, persikorna(!) och alla dessa blommor. Och då var detta bara det jag såg i samma stund. I sommar kanske jag fixar jordgubbarna, persiljan, mangolden, äpplena, päronen, körsbären, bigarråerna, plommonen, havtornen ... Svarta vinbären är superfavoriterna, faktiskt det bästa som finns. Vore därför fint om jag trots allt kunde tänka mig ett villaliv i metropolen Habo eller kanske kan man odla en buske vinbär på balkongen?

Irobiropäron ...

LÖRDAGSBILD

Hittat blogg-funktionen, så varför inte ...

I Lördags fick jag chansen att fotografera Iro. Mutad med åtta veckopengar, men vad gör
det när jag fått lov att använda Ylvas nya sammetsbakgrund!
Visst är han bedårande. Svårt att tänka sig att den mjölkvita hyn full av finnar och ärr som mammans ... Men nu e nu och finnar är ändå bara finnar:)
Mycket drama fick man också för pengarna!